HET WEST AAN ZEE ARCHIEF

WaZ vroeger 

 

 

 

 

 

 

 

In ons West aan Zee Archief willen wij de geschiedenis van West aan Zee een gezicht geven middels oude foto's en verhalen.

Gestart in 2009 met een kleine tentoonstelling in Hotel Paal 8 met oude afbeeldingen van West aan Zee, is er door de vereniging besloten om zoveel mogelijk oude ansichtkaarten, foto's en verhalen over West aan Zee bij elkaar te zoeken om ons dorpje een plaatsje te geven in de rijke geschiedenis van Terschelling.

Wij roepen iedereen op om hun oude foto's van West aan Zee met ons te delen en als zij nog leuke verhalen hebben over vroeger dan vinden wij het eg leuk om deze op onze site te paatsen.

Ook Terschellingers die nog leuke herinneringen hebben over West aan Zee, of over nog oud beeldmateriaal beschikken vragen wij om contact met ons op te nemen met Peter Beijnes, email: peter.beijnes@gmail.com of per mobiel: 06-51242929

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk afbeeldingen van oude ansichtkaarten en oude foto's op deze site geplaatst gaan worden. Ook zullen er artikelen over West aan Zee geplaatst worden.

 contact: peter.beijnes@gmail.com of mobiel: 06-51242929

 

 

 

West aan Zee in de tijd 

 West aan Zee verhalen

 

 

 West aan Zee oude foto's

 

 

 

 


 

 

 

 

Nieuw in het Archief

 

Geplaatst in maart 2015:

Was De Eersteling nu het eerste huisje op West aan Zee of was dit 't Sterntje?

De zomerkampen in 1952 in huisje de Brandaris

De eerste omnibus op Terschelling van Cupido

 

 

Nieuw in het Archief 2 nieuwe films uit de oude doos

Bijzonder filmpje over de Opening nieuwe station NZHRM bij Paal 8 in 1938

 

De opening van het nieuwe station van de Noord-en Zuid-Hollandse Reddings Maatschappij (NZHRM) op Terschelling door prins Bernhard. Prins Bernhard komt aan per boot op Terschelling waar hij door een aantal hoogwaardigheidsbekleders wordt ontvangen. Hij maakt een wandeling naar het Noorderstrand, het nieuwe station en schudt de handen van een aantal leden van de NZHRM. Een rupsvoertuig trekt reddingsvlet uit loods en rijdt naar het strand, gevolgd door een grote groep mensen.

Om het filmpje te zien klik hier

 

Een filmpje over vacantie op Terschelling in 1955

Deze film geeft een leuk sfeerbeeld van een Terschellingvacantie in 1955.

Je ziet ook o.a. dat je midden op de Waddenzee moest overstappen als je naar Vlieland wilde.

 

Om dit filmpje te zien klik hier

 

 

 

  Terug naar de Homepage